Hamburg

Park, Planten und Blomen, met op de achtergrond de Heinrich-Hertz-Turm
Park, Planten und Blomen, met op de achtergrond de Heinrich-Hertz-Turm

KORT REISVERSLAG:

De op één na grootste stad van Duitsland is tevens de belangrijkste havenstad van het land. De stad aan de Elbe met haar diverse bouwkundige stijlen is zeker een bezoek waard. Eén van de vele parken, het schitterende oude raadhuis, de gezelligheid rondom de Binnenalster en de Rathausmarkt, of een wandeling door het centrum van de stad. Er is genoeg te doen en te zien in Hamburg. Andere bezienswaardigheden zijn ook de Hamburgse haven, die haar ligging midden in het stadscentrum heeft en het kleurrijk vermaak in de rosse buurt St. Pauli.
Uitzicht op de befaamde Rathausmarkt.
Uitzicht op de befaamde Rathausmarkt.
Miniatur Wunderland
Miniatur Wunderland
De grootste publiekstrekker van Hamburg is het door de tweelingbroers Braun in 2000 opgerichte Miniatur Wunderland. De grootste modelspoorbaan ter wereld trekt per jaar miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het gebouw is ingedeeld in verschillende secties waarin landen (secties en highlights ervan) in het miniatuur zijn nagebouwd. De 'rode draad' door het geheel heen is de inmiddels meer dan 20 km. lange spoorrails door alle secties heen.
Een echte aanrader voor zowel volwassenen als (wat oudere)  kinderen, waarbij het oog voor details je al snel een hele dag bezig kan houden.