Biarritz

Notre Dame du Rocher
Notre Dame du Rocher

KORT REISVERSLAG:

Na een aantal dagen geluierd te hebben in Sarlat reisden we verder af naar het zuiden. De campings (aan de kust) in het zuidwesten van Frankrijk waren rond deze tijd echter allemaal vol, dus we waren genoodzaakt een camping meer land-inwaarts te zoeken. Het rustige Saint André de Seignanx bood ons een uitvalsbasis voor een bezoek aan Biarritz. De stad staat zeer bekend om haar goede surfstranden. De stad kwam op ons, ondanks de grote populariteit onder toeristen, rustig en heerlijk ontspannen over. Daarna hebben we één nacht in de Pyreneën doorgebracht, maar het slechte weer daar stuurde ons echter gelijk verder naar Saint Jean du Gard in de Franse Alpen.

De vuurtoren op het strand van Biarritz. Eén van de drie stranden van de stad met het beste surfwater van Europa. Het strand biedt een prachtig uitzicht.
De vuurtoren op het strand van Biarritz. Eén van de drie stranden van de stad met het beste surfwater van Europa. Het strand biedt een prachtig uitzicht.
Boulevard
Boulevard
Uitzicht op één van de vele appartementencomplexen aan de kust van Biarritz. Ondanks al deze nieuwbouw doet de stad je zeker niet denken aan een overvolle badplaats zoals we die kennen van de Spaanse Costa Brava. De 'surfcultuur' die zich over de stad ontfermt geeft de badplaats een populair en tevens rustig en gezellig karakter.

 

Frankrijk in het najaar: vijf topbestemmingen

 

Veel mensen zien af van een zomervakantie in Frankrijk vanwege de enorme drukte. Daar zit wel wat in: de Autoroute du Soleil is in de zomer één lange file. Gelukkig is het zuiden van Frankrijk ook buiten het hoogseizoen een prettige vakantiestreek. Ook in de herfst kan je vanaf een camping Frankrijk goed leren kennen. Het klimaat is zacht en je kunt meestal nog lekker op een terrasje zitten. Vijf topplaatsen in Frankrijk voor de herfst.            Vacanceselect biedt je de mogelijkheid om op hun campings in Frankrijk deze topplaatsen te ontdenken.

 

Nice

 

very nice

 

Na Parijs is Nice de Franse stad met de meeste musea. Je kunt er heerlijk shoppen en het eten is er heerlijk Provencaals met veel vis en een overdadig gebruik van de lokale kruiden. Ook de Bouillabaisse van Nice is een reden om deze stad te bezoeken.

 

Corsica

 

een koppig paradijs

 

Napoleon Bonaparte is hier geboren, en veel van de inwoners hebben zijn kenmerkende koppigheid. Maar het eiland is schitterend, met een ruige natuur, een spectaculaire kustlijn met witte zandstranden en heldere blauwe zee. Voor natuurliefhebbers zijn de natuurreservaten heerlijk om doorheen te wandelen. Verder heb je in Corsica veel middeleeuse dorpjes en een zeer bijzondere gastronomie.

 

Avignon

 

stad van de tegenpausen

 

Ga naar Avignon voor de gezelligheid, het gigantische 14e eeuwse pauselijk paleis en de vele musea. Het is een gezellige stad, met veel uitgaansgelegenheden. In de heuvelachtige omgeving vind je veel middeleeuwse dorpjes en kastelen.

 

Biarritz

 

pleisterplaats van de oude adel

 

Aan de voet van de Pyreneën in het uiterste zuid-Westen van Frankrijk ligt de badplaats Biarritgz. Het is de plek waar de internationale jetset en oude adel van oudsher vakantie viert. Daarnaast is het één van de populairste surfspots van Europa. Bezoek het oude casino en het paleis dat Napoleon III voor zijn vrouw liet bouwen.

 

Aix-en-Provence

 

de geur van lavendel

 

De leukste universiteitsstad van Frankrijk is deze hoofdstad van de Provence. Het is een oergezellig klein stadje met veel mooie oude gebouwen. Overal hangt de geur van lavendel, ook in het najaar. Kijk bij Vacanceselect voor een perfectie accommodatie.